Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


start

Presentatie

Hoe kunnen we als individu en als lokale gemeenschap de steeds veranderende en uitdagende toekomst in stevige schoenen tegemoet komen? Deze vraag loopt als een rode draad in en rond het Transitiefestival dat eind deze zomer zal plaats nemen in Antwerpen.
Op het festival geven we een welverdiende plaats aan relevante, vaak verborgen individuen en organisaties in de buurt die in hun vak-en-interessegebied naar antwoorden toewerken. Ook nodigen we iedereen uit (jawel, ook het publiek) om mee te denken en doen rond essentiële thema’s als energie, voedsel, grondstoffen, medicatie, welzijn, sociale ondersteuning, handel, educatie, betekenisvolle relaties, bezinning, persoonlijke ontwikkeling, enzovoort.
Op het programma staan alvast: doe-het-zelf en “low-tech” realisaties, herboristische mogelijkheden, voorzienige drank-en-spijzen, een brei-en-haak revival, een “back from virtual to reality” VR-installatie, inter-levensbescouwelijke samen-bevindingen, een publieks-idee-ting bureau, en bijdragen blijven toestromen! Het wordt serieus en vrolijk tegelijk! Iedereen is welkom.
Op deze manier zetten we het potentieel van de lokale gemeenschap in de verf als een gemeenschapstoonbeeld voor de grotere buitenwereld.

Praktisch

Het festival zal doorgaan rond de directeurswoning van de voormalige vuurwerkfabriek, 't Vuurwerk.
Adres: Herentalsebaan 502-504, 2100 Deurne, Antwerpen

Het zal tussen half Augustus en begin September gebeuren. Over de preciese datum wordt ten laatste 15 juni beslist.

Wat zal er te beleven zijn?

Hier is een uitgebreide tabel met de bijdragen die aan bod zullen komen.

Wil jij iets mee bijdragen aan dit gebeuren, of heb je misschien enkel nog maar een (vaag) idee dat je zelf niet (alleen) kan uitvoeren?

Klik hier om een bijdrage voor te stellen met een formulier.

Vereniging

We zoeken mensen die zich graag zouden aansluiten bij een feitelijke vereniging om dit doel te bereiken. Laat me a.u.b. snel weten als je geïnteresseerd bent! Liefst voor 15 Juni.

Voorbereidingen

Kom naar het Vreugdevuur 23 juni!

start.txt · Laatst gewijzigd: 2023/06/02 16:49 door 109.133.19.162